2 de febrer del 2014

Tortell de Reis 2014



Una manera original de fer el Tortell de Reis és fer-lo individual.
Sí sí, com si fossin magdalenes, però amb l'olor de Tortell de sempre.

La recepta base és de la de brioix de Paul Hollywood i " tunejada" per una servidora

INGREDIENTS

  • 510 gr de farina de força
  • 7gr de sal
  • 110gr de sucre
  • 25gr de llevat de pastisser fresc
  • 140ml de llet calenta
  • ratlladura d'una taronja
  • 1 tub essència de llimó *
  • 1 tub essència de taronja *
  • 1 tub essència de ron *
  • 1 teaspoon de vainilla en pasta o essència de vainilla
  • 5 ous M
  • 250gr de mantega a temperatura ambient 
Per la decoració

  • fruita gebrada
  • sucre
  • granets d'ametlla
  • ou batut


* Les essències que he utilitzat són comprades al LIDL

PROCEDIMENT










  • En un bol posem la farina tamisada, el sucre i la sal.
  • En un costat de la farina desfem el llevat.
  • Afegim la llet calenta, totes les essències i la ratlladura de taronja.
  • Comencem amassar  i anem afegint els ous un a un.
  • Anem amassant fins aconseguir una pasta suau, llisa i esponjosa.
  • Llavors afegim la mantega i amassem fins que s'hagi integrat tota la mantega.
  • Ara és moment de deixar reposar la massa tapada a la nevera durant unes 4-5h perquè puguem treballar bé la massa
  • Passat el temps, amassarem la massa sobre una superfície enfarinada per treure l'aire que hagi agafat.
  • En una safata de fer magdalenes o cupcakes posem papers de magdalena o muffin o cupcakes per fer els tortells individuals.
  • Anirem posant una bola de massa a cada paper de magdalena.
  • Un cop tinguem repartida la massa, la pintarem amb ou batut.
  • Posarem el sucre (mullat una mica amb aigua perquè quedi després dur), la fruita gebrada i les ametlles
  • Posarem les safates al forn (apagat sobretot eh!!!) i ho deixarem reposar durant 2-3h o fins que dobli el seu volum.
  • Passat el temps courem els tortells individuals a 190º durant 15-20 min o fins que estiguin ben daurats.




2 comentaris:

  1. Aquests cup-tortells són genials!!! Ara que, amb la pinta que fan, em sembla que amb un per barba no n'hi hauria prou! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són un vici!!! T'en menjaries un darrere l'altre!

      Elimina